Překladač/Translator

čtvrtek 19. června 2014

Ředkvičky


Bavíme-li se o zdraví, je nutné jíst mnoho ovoce a zeleniny. Nejen že jsou velice zdravé, ale také chutné a osvěžující.
Velice zdravou zeleninou, je ŘEDKVIČKA.

Ředkvička je vlastně kořenová zelenina, pro níž je charakteristická její štiplavá chuť.

Nejznámější je ředkvička červená, ale existuje i v barvě bílé, žluté, fialové, a dokonce i v zelené.

Ředkvičku znali lidé už v dávných dobách, pěstuje se zpravidla v zimě, nejčastěji se sadí v únoru a po 5-6 týdnech je zralá. Pěstování není náročné, jen potřebuje hodně vody (aby byla šťavnatější)! :-)


Obsahuje spoustu vitamínů potřebných pro naše tělo, o kterých se dočtete v tomto příspěvku více. ;-)

Ředkvičky jsou bohaté na vlákninu, také obsahují vitamíny B a C, které jsou velice důležité pro náš organismus. Obsahují draslík, vápník, síru a kyselinu listovou. Důležitou složkou, kterou ředkvička obsahuje, je KAROTEN, který dodává tělu správnou barvu kůže.

Ředkvička je nízkokalorickou zeleninou, což je úžasné pro ty, kteří redukují svou váhu. Ředkvička je skvělým doplňkem do Vašeho jídelníčku.

Denně se doporučuje sníst 6 ředkviček, pro vyčištění organismu.


Dají se jíst syrové, často se přidávají do salátu a jiných zeleninových pokrmů.

Nevaří se, protože jejím uvařením ztratí všechny vitamíny z těla.


A taková perlička na závěr:

POKUD ŘEDKVIČKA MOC ŠTÍPE, POSOLTE JI SOLÍ (tím zmírníte štípavost). ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat